Saturday, November 12, 2011

Chocolate Scotcheroos / Scotcheroos au chocolat


Adapted from the Kellogg's recipe website

This recipe is for those with a serious sweet tooth, both young and old!  As Christmas is approching, I usually use the Holiday Rice Krispies, but you can use regular Rice Krispies as well...

1 cup light corn syrup
1 cup white sugar
1 1/3 cup crunchy peanut butter
6 cups Kellogg's Holiday Rice Krispies
1 pacakge (350g) semi-sweet chocolate chips
1 cup butterscotch chips
1/2 cup Skor toffee bits


Spray a 13" x 9" pan with cooking spray. 

Put corn syrup and sugar into a large saucepan and bring to a boil over medium heat, stirring constantly.  Remove from heat and stir in peanut butter, until well mixed.  Add the Rice Krispies and stir until the cereal is well coated.  Press into pan. 

Melt the chocolate and butterscotch chips in a separate saucepan over low heat, stirring constantly.  Once melted, add the Skor toffee bits and mix well.  Spread the mixture over the Rice Krispies mixture and let cool.  Cut into square or rectangular pieces.

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Adapté du site internet des recettes Kellogg's

Cette recette est pour des becs sucrés, jeunes et moins jeunes!  Puisque la pérdiode de Noël approche, j'utilise habituellement les Rice Krispies des fêtes, mais vous pouvez aussi utiliser les Rice Krispies reguliers...

1 tasse sirop de maïs
1 tasse sucre blanc
1 1/3 tasse beurre d'arachide croquant
6 tasses Kellogg's Rice Krispies des fêtes
1 paquet (350g) pépites de chocolat mi-sucré
1 tasse pépites de caramel au beurre
1/2 tasse pépites de caramel Skor


Vaporiser un plat 13" x 9" avec un enduit anti-adhésif.

Mette le sirop de maïs et le sucre dans une grande casserole et faire bouillir sur un feu moyen en remuant constamment.  Enlever du feu et incorporer le beurre d'arachide, jusqu'à ce que le mélange soit uniforme.  Ajotuer les Rice Krispies et remuer jusqu'à ce que les céréales soient bien enrobées.  Déposer dans le plat et presser légèrement.

Faire fondre les pépites de chocolat et les pépites de caramel au beurre, dans une autre casserole, sur un feu bas.  Ajouter les pépites de Skor et bien mélanger.  Étendre le mélange de chocolat sur le mélange de céréales et laisser refroidir.  Couper en carrés.

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